torsdag 4 april 2013

Laxcarbonara.

Nu är påsken över men det bör inte hindra någon från att äta lax!
Såhär är det, jag ÄLSKAR kallrökt lax, men jag är så himla dålig på att laga något av det. Oftast blir det liksom smörgåsmat eller Njallamackor (Njallabröd, smör, hackat kokt ägg, hackad rödlök), när det inte är på jul/påskbordet. Gott, men det känns lite.. Slösigt och tråkigt. Så häromdagen tänkte jag pasta! Det var en bra tanke. Jag gjorde som sagt detta för några dagar sedan när det fortfarande var påsk, men ni har säkert några laxskivor över så ni kan göra en postpåsklunch!
Rubriken ljuger lite denna gång med, för det är väl inte så himla mycket carbonara, men det är pasta, parmesan, vitlök, ägg och svartpeppar i alla fall! Och gott!

Laxcarbonara:
Tre knyten tagliatelle
3 skivor kallrökt lax
1 näve stirmlad purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
1 cm riven ingefära
½ dl vatten
½ dl grädde
1 dillkvist
1 äggula
Riven parmesan
Salt
Peppar

Börja med att koka pastan i saltat vatten. När pastan kokar kan du strimla purjolöken och sånt där fix. När pastan är klar kan du hälla av vattnet och sedan lägga pastan i en skål eller så, vi ska nämligen använda kastrullen! Klicka i lite smör i kastrullen och ställ tillbaka på plattan. Fräs purjolöken, vitlöken och ingefäran lite. Häll på vattnet och grädden och låt småkoka ett litet tag. Krydda med salt, peppar och dill. Rör ner pastan i såsen innan du river ner lagom mycket parmesan och blandar i en äggula. Skär två laxskivor i strimlor och rör ner dem med. Sedan är det färdigt att serveras! Toppa bara med lite mer dill och en laxskiva.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar